Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^pobyt venku je zkušenost k nezaplaceníR^

0 0
možnosti

Autorko, velká většina lidí si nemůže finančně dovolit studia v zahraničí.

0 1
možnosti

E98v91a 28R25o94s10o72v47á

24. 4. 2018 12:43

to je jen vymluva. Vetsina studentu si i ke studiu v CR privydelava na brigadach. Nevim, proc by na ne nemohli chodit v zahranici

0 0
možnosti

jít na vandr doporučoval již Komenský a nikdy nepsal o tom, že jít za hranice je nezasloužená možnost...

Lidé závistiví velmi často používají slova s negativními emocemi aby si ulevili, když se jim samotným něco nepovedlo.......a tím vznítí naprosto nepotřebnou debatu.......

Dlouhodobý pobyt v zahraničí není nic jiného než seznámení se s jinou lidskou skupinou a pokud je tam člověk dost dlouho, stane se i příslušníkem této jiné lidské skupiny a to především ukáže jeden fakt..........BEZ OHLEDU NA PŘÍSLUŠNOST K LIDSKÉ SKUPINĚ, JSME VŠICHNI LIDÉ..... a to je docela dobré si uvědomit....

Masaryk říkal..kolik jazyků znáš tolikrát jsi člověkem......proč tuto myšlenku hanět pomluvou o nezasloužených možnostech.....??

Proč nehaníme piloty F1 za to, že my takhle řídit neumíme? a že oni měli nezaslouženou možnost......???

4 0
možnosti

proč ne? a dotoval jim mto stát nebo eu? proč to nedotují všem.......dělíme se na lepší a horší občany?

0 1
možnosti

Určitě je velmi užitečné rozšířit si obzory a pobýt chvíli v zahraničí. Člověk si potom často začne vážit toho, co má ve své vlastní zemi. A nebo tam pochytí něco zajímavého a užitečného, co u nás není, a přinese to sem. Problémem ale jsou takoví, kteří takto vycestují do zahraničí, třeba tam dostudují, ale potom tam zůstanou a domů už se nevrátí. S výjimkou opravdu elitních lidí, kteří zůstanou na nějakém skutečně prestižním a světově špičkovém zahraničním pracovišti, které u nás není, jsou takovíto lidé pro naši společnost prakticky k ničemu. Naopak, za naše peníze tu vystudovali základní a střední školu, třeba i část vysoké a potom utečou a společnosti to nijak nevrátí. Často třeba ještě naší zemí i opovrhují. Takoví jsou potom problémem...

1 1
možnosti

Imigrantský syndrom je problém. Ale jinak, proč nezůstat v zahraničí? Další zase přijdou žít do Čech a zdaleko nejsou všichni z východu.

2 0
možnosti

P12e24t50r 63B39ü85r70g63e87r

16. 4. 2018 12:05

Tak slečna autorka má docela pravdu. Na startu životní kariéry mladého člověka je velmi dobře jít "na zkušenou" nebo "na vandr" do světa. Opustí tak na čas svou komfortní zónu, musí sám vyřešit své osobní situace a nést zodpovědnost. Poznání jiných světů, jiných životních stylů je určitě také důležité. Těžko najít měřitelné přínosy, zvláště pak, jde li o studenty oborů humanitních. A také je možná obtížné najít objektivní kritéria výběru. Přesto se domnívám, že - pokud jde o peníze z našich daní - jsou utraceny mnohem lépe, než například v dávkách a NGO.

5 0
možnosti

J66a35n 58B86u72r33i49a68n

16. 4. 2018 12:23

Studium na škole není jenom o znalostech - má přinést i něco jako všeobecný přehled a připravit studenta na budoucí život ve společnosti.

Takováto zkušenost s cizím prostředím je k nezaplacení a státy by se měli snažit, aby se takto do ciziny podívalo co nejvíc "dětí".

9 0
možnosti

šichtařová - citace

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/-Prijimejte-migrujici-pracovniky-Marketa-Sichtarova-drti-tuto-vyzvu-MMF-Promlouva-i-o-naruseni-mzdove-hierarchie-v-ceske-spolecnosti-a-o-pulrocnim-flamu-studentu-placenem-z-nasich-dani-531987

"Já si trvám na svých zkušenostech, že většina studentů, která na půl roku jede do kampusu v zahraničí, si většinou jen chce užívat života a domů se vrací nepolíbená novými znalostmi či dovednostmi. Pochopitelně existují i čestné výjimky a já i takové znám – ale je asi zásadní rozdíl v tom studovat – a platit si studium – na prestižní univerzitě typu Harvard či Oxford, mám-li zůstat v Evropě, anebo strávit jeden semestr zdarma na „stáži“. Jakmile je takové „studium“ zadarmo, nasává hlavně lidi, kteří si především chtějí prodloužit mládí. A já nevidím jediný důvod, proč by tento půlroční flám měli platit ze svých daní pracující Evropané."

1 7
možnosti

Vy a paní Šichtařová toho nevidíte dost.

Erasmus by se samozřejmě dal zvládnout lépe, je to pořád program EU, takže to podle toho vypadá. Nicméně, Erasmus rozvíjí osobnost, znalosti, samostatnost, jazyky, kontakty, znalosti ... . Věci, které jdou blbě kvantifikovat, ale až člověk nastoupí do práce, budou se hodit.

7 1
možnosti

pokud by to nebylo z mých daní, komunističtí studenti, vše máte zadarmo, tak si jezděte kam chcete

0 0
možnosti

Určití lidé budou vždy pyskovat.

Co se studia v zahraničí týče, já osobně říkám, že Erasmus je jedna z mála věcí, které se EU povedly. EU to podle svého špatného zvyku zdůvodňuje ideologicky, ale člověk prostě pozná jinou kulturu, zvyky a humor. Pozná, že český humor je dost specifický, že se chlastá všude a že všechny národy chtějí pohodu, sex a peníze.

5 2
možnosti

a pro jinou skupinu lidí už ne?

1 2
možnosti

Zasloužená karma. :-)R^

5 0
možnosti
Foto

A co jste tam studovala? Je to dost důležitý detail.

0 2
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 994x
Student, co se nějak ocitnul v Jeruzalémě. Na místě, které je neuvěřitelně různorodé, plné protikladů a taky trochu šílené. Tak bych o něm chtěla psát.