Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^dík za pravdivé informaceR^

1 0
možnosti
Foto

Velice zajímavé informace. Karma R^

2 0
možnosti
Foto

Ehud Barak v té době nabídl Arabům absolutní maximum možného. To odmítnutí je výmluvnější než traktáty.

Protože cílem není mír mezi oběma skupinami, ale zničení státu Izrael

10 0
možnosti
Foto

Ano, jistě Saudové v OSN v r. 1967 prohlašovali, že Stát Ízrael je cizorodým útvarem. Ale nelze se divit, když i tehdejší francouzská i britská vláda vcelku rezolutně prohlašovaly, že Izrael je agresorem a že by se měl vrátit zpět za linii příměří.

1 1
možnosti
Foto

Jestli také vzpomínají Palestinci na to, že když tam nebyla zeď, jak bylo jednoduché opásat vlastní dítě výbušninou a poslat jej, aby se vyhodilo do povětří a způsobilo smrt maximálnímu počtu Židů a tím se dostat do ráje jak učí koránu a o to teď přišli.

8 0
možnosti
Foto

A co jiného dělali Židé, když ke dveřím arabských domů v Jeruzalémě kladli výbušniny?

1 1
možnosti
Foto

Jo a 19 let východní Jeruzalém patřil Arabům. Proč, v této době zde nevzniklo hlavní město třeba Palestinců, anebo Jordánců. Izrael by proti tomu nemohl udělat vůbec nic. Nikdo o východní Jeruzalém neměl žádný zájem do doby, kdy jej Izrael opět spojil. Jinak Jeruzalém byl 3 000 let hlavním městem Židů a nikdy žádného jiného společenství a Palestina po dobu 400 let nepatřila Arabům.

6 0
možnosti
Foto

Do r. 1967 ovládalo východní Jeruzalém Jordánsko. Nelze říci, že by nemělo před jeho anexí Izraelem zájem, proti čemuž protestovali dokonce i arabští taxikáři.

1 1
možnosti
Foto

"Palestinci nesou s sebou vzpomínky na předchozí události konfliktu, křivdy a bezpráví." Palestinci, to myslíte Židy a Jordánce, protože jsou to také Palestinci a víte proč intifiáda vznikla???Dne 11.- 24. července 2000 proběhla v Camp Davidu jednání mezi Izraelem a Palestinci, které svolal Clinton. Schůzka nebyla svolána za účelem rozdělit Jeruzalém, a proto všechny překvapilo, když premiér Izraele Ehud Barak navrhl Arafatovy rozdělit Jeruzalém a to, ustanovit palestinské hlavní město v samotném východním Jeruzalémě a s palestinskou suverenitou v sedmi, či osmi z devíti vnějších čtvrtí. Palestinskou suverenitou nad polovinou Starého města, konkrétně nad muslimskou a křesťanskou čtvrtí a palestinskou správou Chrámové hory. Arafat se toho zalekl, že bez udání důvodu opustil Camp David a okamžitě vyvolal intifádu al- Aqsá. Záminkou k ozbrojenému povstání byla procházka Ariela Šarona po Chrámové hoře. Díky povstání byla Chrámová hora po dobu tří let uzavřena pro nemuslimy. Správa Chrámové hory byla odebrána OOP a předána Jordánsku, které dalo 4 miliony dolarů na opravu Chrámové hory.

7 0
možnosti
Foto

Je znám nějaký Žid, který by se zapsal při sčítání lidu jako Palestínec?

A co se týče uznání Palestinců jako národa, tak stačí uvést Rabínův výrok: Židé se nevrátili do prázdné země: byli zde Palestinci.

A co se Camp Davidu týče, nabídl Barak Arafatovi, že mu přenechá východní Jeruzalém?

1 1
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 994x
Student, co se nějak ocitnul v Jeruzalémě. Na místě, které je neuvěřitelně různorodé, plné protikladů a taky trochu šílené. Tak bych o něm chtěla psát.