Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IP

Dobrý večer. Úplně stejný zážitek. Z Jeruzaléma jsme vyjeli taxíkem do Betanie. Absolutně v pohodě přes kontrolní stanoviště. Nazpátek jsme se vraceli palestinským mikrobusem. Na kontrolním stanovišti vstoupil do busu izraelský voják, všichni jsme předložili pasy či doklady a dva palestinské kluky vyvlekl pod namířeným samopalem ven. Tam kontrola u zdi a po 10 ti minutách jsme pokračovali do Jeruzaléma. Doplňuji, že s oběma.

Sám nevím jak se k tomu postavit. Prostě ten pohled zvenčí mi říká, že toto není asi správné, ale samozřejmě nikoho nesoudím. Akorát nevím, jestli zrovna toto může narovnat vztahy mezi dvěma národy žijící na jednom území.

0 0
možnosti
Foto

mně stačilo když jsme s židovským průvodcem procházeli jednotlivé čtvrti Jeruzaléma-jeho poznámky v arabské čtvrti jasně svědčily o tom, že tt nenávist k Arabům mají snad v DNA:-/

vám samozřejmě karmaR^

0 5
možnosti
JF

J85i17ř38í 29F69o46g31e48l

27. 8. 2018 20:00

Nechápu čemu se divíte? Já bych naopak uvítal, kdyby stejnmý způsobem a stejně důsledně byly kontrolovány hranice Schengenu.

A ještě jedna technická: kontrolní checkpoint zní přinejmenším podivně....

4 1
možnosti
Foto

článek jako "divení" vůbec nevyznívá-jen popisuje určitý výsek reality

0 0
možnosti
Foto

Problémem je to, že pokud by ony hranice neexistovaly, pak by počty zabitých Izraelců ( a to bez ohledu na to, jde-li o Židy, Araby ři křesťany.). Po stavbě oné zdi obkružující západní břeh se snížil počet teroristických útoků o 90%.

Řečeno - je lepší mít dobře střeženou hranici, než utrženou hlavu po výbuchu v autobuse.

9 0
možnosti
Foto

počty zabitých Izraelců byly větší , vypadlo...

2 0
možnosti
PV

Velice pekne popsani stavajicigo stavu. Otazkou je, co je jeho pricinou...

1 0
možnosti
PM

P53e94t74r 87M43á83j

27. 8. 2018 17:41

Vaše články působí vždy jako kapky čisté ranní rosy. Je to tím, že jako (cizinka) žijící v Izraeli máte možnost vidět věci v jejich skutečné (pravdivé) podobě. I když se možná (opět) někteří budou snažit Vaše pozorování "upravovat"... budou vypadat směšně. To ale není pochvala. Je to vlastnost čistoty jako takové... R^

1 5
možnosti
HM

Proč upravovat? Skutečnost, že zeď byla postavena poté, kdy Palestinci vraždili nevinné lidi v Izraeli v autobusech, na diskotéce i jinde a po jejím postavení a tím zabránění palestinským teroristům ve snadném přístupu do Izraele, není žádné upravování, to jsou holá fakta.

5 0
možnosti
MO

Bohužel je to tak. V izraeli nikdy žádná rovnost nebyla a po posledním zákoně je tento stav zlegalizován. To, že židé se mohou pohybovat všude volně a arabové ne, je jen jedna z mnoha diskriminací

1 4
možnosti
Foto

Velmi zajímavé, karma R^

0 3
možnosti
RS

Ups, to je ale politicky nekorektní článek. Jak před měsíci utrousil dočasný guru slušných Čechů, p. Robejšek, civilizace znamená schopnost diferencovat. Ale tímto způsobem tedy ne! Tady u tohoto tématu by to tedy nešlo, tady o žádné jiné než černobílé soudy nestojíme :)

1 2
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 994x
Student, co se nějak ocitnul v Jeruzalémě. Na místě, které je neuvěřitelně různorodé, plné protikladů a taky trochu šílené. Tak bych o něm chtěla psát.