Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J74a95n 81R46á84ž

3. 4. 2018 18:37

Subjektivní hodnocení té události není dáno ani tak zdrojem informací, ale osobními sympatiemi k jednotlivým aktérům konfliktu.

Za sebe mohu říci, že moje sympatie budou vždy na straně Izraele.Byly tam už, když jsem jako mlaďoch slyšel komentář táty k prvni Židovsko-Arabské válce, byly tam i když jsme byli mediálně protiizraelsky masírováni za komunismu, Arafata jsem považoval za vražedného teroristu bez ohledu na Řád bíleho lva nebo Nobelovu cenu míru a vedoucí Hamásu Ismail Haníja je pro mne masový vrah , který by měl být postaven před mezinárodní tribunál.

Nikdy nebude mít mé sympatie národ, který oslavuje strůjce teroristických útoků a vede válku se sousedem s taktikou vraždit civilisty.

Tož asi jak já hodnotím informace o konfliktech mezi Izraelci a Palestinci.

0 0
možnosti

Abych to shrnul - když budu sledovat všechny Vámi vyjmenované zdroje, naskytne se mi tento obrázek: Třicet tisíc Palestinců protestuje na hranicích Izraele - někteří pokojně, jiní ničí hraniční plot a napadají izraelské vojáky. Izraelští vojáci odpovídají slzným plynem a střelbou proti agresivním jedincům, pokojně protestující si nevšímají. Tomu odpovídají i údaje o 15 mrtvých a 1200 zraněných, což jsou cca 4% protestujících.

2 0
možnosti

Je to těžké, když sama skoro z místa dění dáváte zavádějící informace.

Třeba tu o Palestincích. Vždyť takový národ či etnikum neexistuje. Jsou to palestinští Arabové.

8 2
možnosti

J71a27n 44B64u81r75d86a

2. 4. 2018 21:54

Co píše autorka o Palestincích za zavádějící informace, že je nutné rozlišovat Palestince a palestinské Araby?

1 1
možnosti
Foto

Stát Izrael má z původní Britského mandátního území 18,8% – 81,2% mají Arabové. Kolik ještě by měl Izrael odevzdat Arabům ????

5 0
možnosti
Foto

Bude stačit vše, co se nalézá za zelenou linii.

1 2
možnosti
Foto

Proč chodíte pro srovnání úhlu pohledu tak daleko, už v naší malé kotlině, co člověk, to názor a to co se řekne na TV Barrandov se nemusí shodovat s názorem iDnes.

0 0
možnosti

Situaci sleduju i z angl.zdrojů - celkem chápu, oč jde - Palestinci chtějí zpátky své území, které ale podle Izraelců už jejich není. Vypadá to na permanentní válku. Jak skončí? To je otázka - mohlo by to skončit třeba vlekou válkou Izrael proti Íránu, přičemž se do toho zapletou spojenci obou stran. Kdyby šlo Turecko do války s Izraelem, měl by problém - byl by to i zajímavý politicklý problém, protože Turecko je v NATO a Západ by mu měl pomáhat, což ale v tomto případě nelze moc očekávat, spíše bych si tipnul, že by USA podpořily Izrael a Rusko Írán a máme tady hezkou světovou válku.

1 2
možnosti
Foto

"zajímavý politický problém" ? Jistě, smrt je strašně zajímavá, hlavně musí být hóóódně daleko :-/. A USA - podporovaly Kurdy a teď, když se zapojilo Turecko, sorry jako, nějaký mrtvý Kurd nás moc netankuje.

0 0
možnosti
Foto

Média mají své postupy jak zpracovávat informace. Aby byla propaganda úspěšná, musí používat vhodné výrazy a postupy. Na tom je založena celá západní civilizace.

3 0
možnosti
Foto

jak jasné že každý prezentuje svůj úhel pohledu ale střílet ostrými do demonstrantů, které bylo možno rozehnat vodními děly nebo slzným plynem. to je neomluvitelné

4 18
možnosti

Zase na druhou stranu, kdyby z Chánova stříleli rakety na Most s příslibem, že je utopí v důlním jezeru. Nevím nevím, jak byste to komentovala.

11 1
možnosti
Foto

Problém je v tom, že už se ani nadšený čtenář zdrojů nedozví, jak a proč byl tankovou střelou zabit (údajně střílející) palestinský farmář tak den předtím.

4 5
možnosti

Tanková střela zasáhla vojenský post Hamásu, ze kterého koordinuje akce "demonstrantů" , tj.vojenský cíl.

Pokud se v blízkosti jakéhokoliv vojenského postu nachází civilista/ti, je to pouze chyba Hamásu.

Dost dobře si nedovedu představit, že by naše IDF dělala to samé a pak plakala před kamerami mezinárodních médií, že též máme mrtvé cililisty.

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS