Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zidi si už na hlavu nenechají kálet jako za Hytlera kdy chodili do plynu jako ovce. Pokud to radikální muslimové nepochopí tak nic jiného nežli ozbrojená síla je nečekáR^

4 2
možnosti

J63i14ř39í 43F58o50g30e17l

30. 4. 2018 8:13

Koukám, že studentka se během pár týdnů stala expertkou na Izrael. Dívá se však poněkud pokřiveným pohledem.Rv

6 1
možnosti

"I samotné přesunutí ambasády do Jeruzaléma tak představuje velice kontroverzní akt, který minimálně působí jako uznání izraelského nároku na město (nebo alespoň na jeho západní část), ale který neřeší nic ze širší dynamiky konfliktu ani pozici mezinárodního práva" - 1. Naopak, to je právě důvod proč by země měly přesunout ambasády do Jeruzaléma. Jeruzalém už bude jenom Izraelský a čím dříve to Arabové pochopí, tím dříve dojde k vyřešení situace. 2. Mezinárodní právo nijak nezajistí bezpečnost pro Izrael - ochranu před dalším napadením, ani potrestání předchozích útočníků, ani odškodnění pro Izrael za předchozí útoky na něj. Buď je nevymahatelné nebo nespravedlivé, každopádně jednostranně proti Izraeli. Chyba věci je na straně onoho práva, ne Izraele. V článku bylo ještě pár dalších důvodů, proč přestěhovat ambasádu ... už se mi nechce

16 0
možnosti
Foto

Ale mezinárodní právo zajistí vše, stačí, když Izrael vyhlásí autoritativně, že se bude řídit do budoucna principem současný třicetiletý mír za budoucí výměnu území v hranicích zelené linie + návrat uprchlíků za třicet let. A z Palestinců se stanou beránci, kteří se budou vypořádávat velmi tvrdě s vlastními extremisty.

1 4
možnosti

Překvapila jste mne. Považoval jsem vás dosud za umírněnou a objektivní. V celém článku chybí dvě zásadní skutečnosti: palestinský terorizmus a podpora celosvětové levice, včetně EU, ale donedávna i USA. Z článku je prostě zjevné, ke které straně se hlásíte, což samo o sobě nevadí, ale zamlčování faktů je smutné.

11 0
možnosti

P46e39t70r 80M14á25j

29. 4. 2018 23:13

R^ Pochopitelně karma! Mimo to se skláním před Vaší moudrostí, rozhledem a spravedlivým posuzováním všeho, co s Izraelsko-Palestinským konfliktem souvisí. Neskutečně převyšujete všechny své (zdejší) oponenty...

0 12
možnosti

J80i64ř22í 70F44o66g55e21l

30. 4. 2018 8:14

;-D;-D;-D Pán je opravdu žertéř.

2 0
možnosti

Arabům je zapotřebí dát na vědomí, že čím déle budou odmítat jednat, tím méně dostanou.

13 0
možnosti
Foto

Myslím, že to i Abbás už brzo pochopí.

Saudský princ bin Salman v New Yorku:

"For the past 40 years, the Palestinian leadership has missed opportunities again and again, and rejected all the offers it was given.

It’s about time that the Palestinians accept the offers, and agree to come to the negotiating table — or they should shut up and stop complaining."

https://www.timesofisrael.com/palestinians-must-make-peace-or-shut-up-saudi-crown-prince-said-to-tell-us-jews/

1 0
možnosti

Teď v izr. hlav.zprávách říkali, že Trump by nakonec měl dorazit na otevření ambasády v Jeruzalémě a dokonce by měl dát J.Pollard možnost odletět do Izraele.

5 0
možnosti

Jeruzalém je hlavním městem Izraele. Takzvané palestince vyhnat a jejich mešity zbourat!

7 6
možnosti

Možná, paní Korbelová, by bylo dobře se podívat do dějin Palestiny. Pak byste tak radikální (opravdu žena?) nebyla. Ničit a bourat, vyhánět lidi z jejich domovů je to poslední, co by v této situaci pomohlo.

:-/

3 4
možnosti

Koho zajímá názor EU? Jsme suverénní stát, ne kolonie Bruselu.

16 0
možnosti

Kéž byste měl pravdu. pane Kavko.

Bohužel po vládě Sobotky se budou škody těžce napravovat a Babiš se také do boje s Bruselem dvakrát nehrne.

3 1
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 994x
Student, co se nějak ocitnul v Jeruzalémě. Na místě, které je neuvěřitelně různorodé, plné protikladů a taky trochu šílené. Tak bych o něm chtěla psát.